martedì 1 dicembre 2015

ERASMUS PROJEMİZİN İTALYA HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Se non capite, non posso aiutarvi, ma ho voluto condividerlo così com'era...
Si tratta dell'articolo apparso oggi sul sito della scuola turca che racconta l'esperienza degli studenti in Erasmus, della quale siamo entrati a far parte anche noi...

Ortaokulumuz Yabancı Diller Zümresince yürütülen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projeleri Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Young Europeans on the Edge of Europe "isimli Erasmus +  Projemizin 3. Hareketliliği İtalya'da başladı.
Serüvenimiz 28.11.2015 Cumartesi günü erken saatlerde başladı.
Bizleri havaalanında karşılayan ev sahipleri,öğrencilerimize sıcak bir aile ortamı sunmanın ötesinde,kendimizi evimizde hissetmemizi sağladılar.
Pazar gününü İtalyan ev sahipleriyle geçiren öğrencilerimiz oldukça mutlu ve heyecanlılardı.
Projemizin 3. Hareketliliğinin etkinlik ve çalıştayları 30.11.2015 Pazartesi günü Türkiye,Norveç,İskoçya ve Letonya'da bulunan okullardan gelen tüm misafir öğrenci ve öğretmenlerin ve İtalyan ev sahiplerinin katılımıyla başladı.
Projemizin beş modülünden biri olan ekonomiyle ilgili çalıştaylar öncesinde İtalyan ekonomisinde büyük yeri ve önemi olan madencilikle ilgili bilgiler aldık.Bu kapsamda ziyaret ettiğimiz madencilik okulunda maden ocağı simulatörlerine girme fırsatını yakaladık.Daha sonrasında bizleri sınıflarında ağırlayan ilkokul öğrencilerinin "Avrupalı Olma" konulu sunumlarını izlerken eğlenceli dakikalar yaşayan öğrencilerimiz öğle yemeklerini yemek üzere "IPIA Iglesias" meslek okuluna doğru yola çıktılar.Burada bizlere yemek pişiren okul öğrencilerinin heyecanı ve misafirperverlikleri görülmeye değerdi.
Öğleden sonra gittiğimiz proje ortağı okulumuz Baudi di Vesme'de Avrupa Birliği konulu projelerin sunumunu yapan öğrencilerimiz proje ortağı beş ülkenin Avrupa Birliği konusundaki fikirlerini de öğrenme fırsatını yakaladılar.
Projemizin İtalya hareketliliği etkinlik ve çalıştayları tüm hafta boyunca devam edecek.

Ecco il link al sito, nel quale sono raccolte anche alcune foto:


Nessun commento:

Posta un commento

Grazie per aver lasciato un tuo commento! La pubblicazione avverrà entro le 24 ore.
I contenuti offensivi o inadeguati saranno immediatamente rimossi.